Enorme turbulentie helpt 10 mensen het ziekenhuis in

Flinke turbulentie heeft zondag voor chaos en paniek gezorgd in een Boeing 737-300 van het Bulgaarse ALK Airlines. Op videobeelden is te zien hoe de inhoud van een cateringtrolley en een stewardess zowat tegen het cabineplafond worden gedrukt bij een plotselinge val. Verschillende inzitten raakten gewond.

Het toestel was onderweg van Pristina (Kosovo) naar Bazel/Mulhouse toen de turbulentie zich voordeed boven Zuid-Tirol. De vliegers probeerden op dat moment een onweersgebied te ontwijken. Een halfuur na het incident maakte het toestel een veilige landing in Bazel.

De luchthaven meldde na het voorval dat tien passagiers met verwondingen werden overgebracht naar een ziekenhuis. Volgens ALK Airlines waren de ‘fasten seatbelt’-lampjes op het moment van het incident aan.