Monsterwesp wesp valt enorme muis aan en schakelt hem uit

De hoornaar of paardenwesp aka monsterwesp (Vespa crabro) is een vliesvleugelig insect uit de familie plooivleugelwespen. De hoornaar behoort tot de echte wespen of papierwespen en is een van de bekendere soorten wespen in Europa. De soort komt ook voor in delen van Azië en is door de mens uitgezet in Noord-Amerika.

Monsterwesp op oorlogspad

De hoornaar kan tot 3,5 centimeter lang worden en is hiermee de grootste wespachtige van België en Nederland. Ze zijn ook enorm gevaarlijk, een steek van hen kan enorm pijn doen. Op de onderstaande beelden is te zien hoe een Hoornaar een muis aanvalt en deze onschadelijk maakt. Bekijk de beelden hieronder:

  Een video of foto die iedereen moet zien? Stuur deze door naar:

06 28 43 99 12 of upload 'm zelf