Kogelvis wordt geknepen door kreeft en dan vind hij het wel genoeg geweest

Ken jij de kogelvis al? Dacht jij dat een kogelvis altijd zo’n rond bolletje was? Niet dus. De vis blaast zichzelf alleen op bij gevaar. Op zo’n moment slikt hij veel water in, waardoor zijn lichaam bol komt te staan. Zo lijkt hij een stuk groter voor zijn vijanden. “Eet mij niet. Ik ben enorm!”

Echter doen ze dit niet altijd. Ze kunnen namelijk zelf ook in de aanval komen. In de bek van kogelvissen zitten vier grote, scherpe tanden. Die slijten doordat ze mosselen, slakken en andere schaaldieren eten. Die slijtage is niet erg: de tanden van kogelvissen stoppen nooit met groeien! Trouwens ook leuk om te weten; op hun huid en andere delen van hun lichaam zit gif wat dieren snel uitschakelt. Een kreeft besloot een kogelvis aan te vallen. Het duurde ook niet lang tot de kogelvis wraak nam:

  Een video of foto die iedereen moet zien? Stuur deze door naar:

06 28 43 99 12 of upload 'm zelf