Zo herken je of je kipfilet wel goed is of niet

Het is nooit leuk om te ontdekken dat voedsel waarvan je dacht dat het gezond was, allesbehalve voedzaam is. Daarom hebben we dit artikel voor jullie geschreven.

Voorbeeld: kipfilets..

Kip bevat verschillende heilzame voedingsstoffen, maar de voedingswaarde varieert aanzienlijk per filet.

En volgens de dierenwelzijnsorganisatie Compassion in World Farming (CIWF) is de aanwezigheid van witte strepen in kippenborsten steeds gewoner geworden, iets dat ervoor moet zorgen dat je de volgende keer dat je een supermarkt bezoekt een ander type filet kiest.

Deze kip ziet er in één oogopslag normaal uit, maar als je hem zorgvuldig bekijkt, zie je er witte strepen op.

Volgens Compassion in World Farming is kip met dichte, witte striping tot 224 procent vetter dan kip zonder witte strepen.

De organisatie heeft steun gekregen van een Amerikaans onderzoek waaruit blijkt dat steeds meer kippen steeds meer witte strepen krijgen.

Wie de schuldige is?

Pluimveehouders die willen dat hun dieren in zo kort mogelijke tijd zo groot mogelijk worden.

Witte strepen veranderen niet alleen de smaak en voedingswaarde van kip, maar maakt het ook moeilijker voor kippenvlees om marinade te absorberen. Dat hoort er allemaal bij.

CIWF merkt ook op dat wanneer kippen gedwongen worden om snel aan te komen, de hoeveelheid leed die ze doormaken toeneemt, schrijft BuzzFeed.

Deze voedingswetenschappers zeggen niet dat we moeten stoppen met het eten van kip – het is nog steeds een goede, magere bron van eiwitten – maar we moeten kippenborst met witte strepen vermijden, of kip kiezen die niet in de fabriek wordt gekweekt.

Ik ga hier de volgende keer over nadenken als ik kipfilets koop. Als ieder van ons deze informatie deelt, zullen meer mensen gezondere, smakelijkere kip eten. En misschien stopt de industrie zelfs met de verkoop van kip met witte strepen!

  Een video of foto die iedereen moet zien? Stuur deze door naar:

06 28 43 99 12 of upload 'm zelf